Kapten Lindström Bar & Bistro



Den nationellt kända rätten Biff à la Lindström är vad som står på menyn och inget annat. Det sägs att rätten uppfanns här på Hotell Witt i Kalmar, och det gör att förväntningarna blir skyhöga. Det är ju här man ska kunna sätta sig och få smaka på ursprungsrätten, precis som den var menad att smaka.
Restaurangen är mörk och ganska så sliten. Om de vill leda oss till tanken av ett mörkt skrymsle på en båt så har de lyckats ganska så väl. Det finns alltså en hel del att göra med interiören.

Jag försöker att förstå omtanken med att servitören ställer fram en liten sallad i ett cocktailglas som förrätt, men nej tack. Vet inte riktigt om det var av omtanke eller lathet att slippa ställa fram en salladsbuffé. Men om nu salladen ska serveras i cocktailglas, varför inte lägga fram en salladsgaffel, den vanliga gaffeln känns helt oproportionerlig.

Ganska så snabbt kommer då huvudpersonen in på bordet. Tyvärr en ganska så hård och kompakt sådan. En Biff à la Lindström ska innehålla kapris och rödbetor men jag känner ingen större smak av det. Istället så har kocken lagt en stor kallufs av en lång sträng rödbeta uppe på biffen, mycket mystiskt. Jag känner inte igen den traditionella rätten men portionen är stor och den som är hungrig blir mätt. Om nu biff à la Lindström har Witt som sin födelseort så måste köket anstränga sig något mer för idag finns inte den bästa Biff à la Lindström Hotell Witt som det borde vara. 

Vart: Södra Långgatan 42
Vad: Lunch
Pris: under 100 kr
Betyg: 2 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar